Cicloturisme a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana, llevat de l’alta muntanya i les selves tropicals, podem trobar pràcticament tot tipus de paisatges. Boscos espessos al nord i interior de Castelló, València i Alacant, fagedes, teixedes i boscos de carrasques, alzines i savines, en bon estat de conservació i paratges subdesèrtics amb un altíssim valor botànic. Cims que arriben gairebé als dos mil metres amb vegetació d'altura fins a extensos aiguamolls rodejats de cordons dunars a la vora del mar. Àrees de pluviositat molt elevada i zones estepàries al límit de l'aridesa. Barrancs sobreïxents de vegetació i fins i tot algunes cales solitàries i per descomptat platges extenses a la vora del Mediterrani.

Aquesta diversitat d'ecosistemes conforma un medi natural únic amb més de tres mil espècies diferents de plantes i d'elles nombrosos endemismes exclusius amb zones on són freqüents espècies desaparegudes o inexistents en la resta d'Europa. Aquests llocs són també refugi d'infinitat d'aus en la seua migració anual i parcs naturals protegits que permeten ser recorreguts amb la calma i l'assossec d'una bicicleta.

Una riquesa que, dins del context europeu, converteix a la Comunitat Valenciana en un dels seus màxims exponents.

Amb més de la meitat del seu territori cobert de muntanyes, conformen aquesta diversitat també el brusc desnivell, més que per la seua altitud per la seua dicotomia: muntanya-litoral, turons i valls, solana i ombria, neu i mar. Un motor permanent que imprimeix dinamisme condicionant la vegetació, la fauna, l'economia i, sobretot, la presència humana.

 

Recursos i negocis turístics

Vies verdes, rutes i centres btt

Experiències

Experiències Cicloturisme en la Comunitat Valenciana

Centre BTT Els Ports

Centre BTT Alt Palància

Centre BTT Alt Millars

Centre BTT Costa de Azahar

Centre BTT El Valle

Centre BTT Els Serrans

Centre BTT La Ribera

Centre BTT Massís del Caroig

Centre BTT El Comtat

Centre BTT Vall de Pop

Via Verda del Mar

Via Verda de Ojos Negros

Via Verda de Llíria

Via Verda Xurra

Via Verda de la Safor

Vía Verda de Dénia

Via Verda d'Alcoi

Via Verda del Xixarra

Via Verda d'Ibi

Vía Verda del Maigmó

Via Verda de Torrevella

Guia d'itineraris de cicloturisme per la província d'Alacant

Guia de Rutes Cicloturistes per la província de Castelló

Ruta TrasCastelló

Ruta del Azahar

La Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida

Blog

imagen la vall

Cicloturisme a la Vall d'Albaida

La comarca de la Vall d'Albaida, integrada per 34 municipis i situada a sud de la província de València és una joia d'interior que alberga nombrosos atractius culturals i naturals. La seva proximitat amb la costa i amb les capitals de província, fan d'ella un lloc perfecte per a la pràctica del turisme rural i d'interior, així com del cicloturisme.

imagen ruta ciclo

Cicloturisme a través de la "València exòtica"

Vaig nàixer als Països Baixos. En els meus records, tots els hiverns són freds, foscos i grisos. Quan era menut, al desembre ens donaven mandarines i taronges deliciosament dolces i ens contaven que venien d’Espanya, encara que jo no sabia exactament on estava. En algun lloc del sud d’Europa.

Ruta btt Alto Mijares

L’Alt Millars, un paradís tardorenc per als amants de la mountain bike

La Comunitat Valenciana és un autèntic paradís per als amants de la mountain bike i la tardor és el millor moment per a fer rutes. En eixos mesos en què les temperatures se suavitzen i el paisatge comença a mostrar la seua cara tardorenca, és quan més ens abelleix equipar-nos i eixir al camp.