Cicloturisme a la Comunitat Valenciana

cicloturistes en el litoral de Castelló

Cicloturisme a la Comunitat Valenciana

Pedaleja molt o poc, llarg o curt però pedaleja. Eddy Merckx
Cicloturisme y BTT

A la Comunitat Valenciana, llevat de l’alta muntanya i les selves tropicals, podem trobar pràcticament tot tipus de paisatges. Boscos espessos al nord i interior de Castelló, València i Alacant, fagedes, teixedes i boscos de carrasques, alzines i savines, en bon estat de conservació i paratges subdesèrtics amb un altíssim valor botànic. Cims que arriben gairebé als dos mil metres amb vegetació d'altura fins a extensos aiguamolls rodejats de cordons dunars a la vora del mar. Àrees de pluviositat molt elevada i zones estepàries al límit de l'aridesa. Barrancs sobreïxents de vegetació i fins i tot algunes cales solitàries i per descomptat platges extenses a la vora del Mediterrani.

Aquesta diversitat d'ecosistemes conforma un medi natural únic amb més de tres mil espècies diferents de plantes i d'elles nombrosos endemismes exclusius amb zones on són freqüents espècies desaparegudes o inexistents en la resta d'Europa. Aquests llocs són també refugi d'infinitat d'aus en la seua migració anual i parcs naturals protegits que permeten ser recorreguts amb la calma i l'assossec d'una bicicleta.

Una riquesa que, dins del context europeu, converteix a la Comunitat Valenciana en un dels seus màxims exponents.

Amb més de la meitat del seu territori cobert de muntanyes, conformen aquesta diversitat també el brusc desnivell, més que per la seua altitud per la seua dicotomia: muntanya-litoral, turons i valls, solana i ombria, neu i mar. Un motor permanent que imprimeix dinamisme condicionant la vegetació, la fauna, l'economia i, sobretot, la presència humana.

Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt

Experiències

Experiències Cicloturisme en la Comunitat Valenciana

Blog

Ruta btt Alto Mijares
17-12-2019

La Comunitat Valenciana és un autèntic paradís per als amants de la bicicleta de muntanya (mountain bike) i la tardor és el millor moment per fer rutes. En aquests mesos en què les temperatures se suavitzen i el paisatge comença a mostrar la seua cara tardorenca és quan més abelleix equipar-se i eixir al camp.

normas circulacion bicicleta
04-12-2019

El ciclisme és un esport amb infinitat de seguidors i adeptes a nivell mundial.

imagen macizo del Caroig
16-10-2019

Una vesprada de primavera m’anime a fer amb la nova gravel, un recorregut que he repetit infinitat de vegades amb la bicicleta de muntanya, a Quesa és coneguda de sempre com “la volta a Ludey”. En aquesta ocasió, en sentit contrari a les agulles del rellotge, per a evitar les dures rampes de la pujada al Planil. Una ruta en la qual m’endinsaré un poc en el massís del Caroig i que em permetrà endevinar la immensitat d’aquest territori.