Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt
Grans rutes

La Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida

Comunitat Valenciana
Llutxent

La Ruta Cultural de Jaume I en la Vall d'Albaida és un itinerari de caràcter comarcal orientada al turisme rural i estretament lligada al senderisme i cicloturisme. En tot el trajecte es combinen elements històrics i patrimonials amb la riquesa paisatgística.

La ruta comprén 10 pobles: Bocairent, Ontinyent, Albaida, Bufali, Montaverner, La Pobla del Duc, Llutxent, Castelló de Rugat, Rugat i Aielo de Rugat. Dos historiadors van crear el projecte, Abel Soler i Rafa Jordá, i l'eix vertebrador de l'itinerari és seguir el camí que el monarca va realitzar durant la conquista i els pobles i llocs de la qual queden reflectits en el Llibre dels Fets, un document excepcional del segle XIII.

Pot realitzar-se tant a peu com amb bicicleta de qualsevol tipus i en qualsevol època de l'any. Està encaminada al turisme familiar, no té a penes desnivell, els camins estan tots asfaltats i no hi ha quasi trànsit. A més, la comarca ofereix al visitant una àmplia oferta turística de qualsevol tipus (allotjaments, restaurants, museus, excursions guiades i monuments històrics).

qr Ruta de Jaume I

La Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida

Obri la ubicació