Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt
Grans rutes

El Camí dels Corporals

Valencia
Llutxent

El Camí dels Sagrats Corporals de Llutxent a Daroca (Aragó) segueix la ruta d'una de les llegendes medievals més antigues i sorprenents de la cultura valenciana. Basat en el miracle dels Corporals, relatat en un manuscrit de 1340, aquest camí comença al monestir de Corpus Christi o de Santo Domingo i segueix la ruta que una mula, carregada amb els draps sagrats, va seguir fins a Daroca on estan depositats en l'actualitat.

La llegenda es remunta a la conquista del Regne de València per Jaume I, en un moment en què el culte a les relíquies era un pilar fonamental per a mantenir la fe en les zones de frontera. Aquest camí de pelegrinatge va ser recuperat l'any 2008 com una nova expressió de turisme religiós i cultural, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament dels pobles que travessa. 

Dels 340 km del camí, 190 km transcorren per terres de la Comunitat Valenciana, passant per ciutats tan interessants com Alzira, Llíria, Olocau, Sogorb, Xèrica, Caudiel o Barraques.

La ruta rememora la tradició d'una de les llegendes més antigues que es mantenen vives en terres valencianes.

El Camí dels Corporals amb bicicleta és una experiència extraordinària per la història i el patrimoni immaterial de la Vall d'Albaida.

Javier Prats va ser el primer a realitzar el Camí dels Corporals després de la seua recuperació l’any 2008. Motivat per la història i l'esperit d'aventura, va anar només acompanyat d'una mula i un cavall. 340 km, 76 hores de camí i 12 dies.

qr camino de los corporales

El Camino de los Corporales

Obri la ubicació