Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt
Vies Verdes

Via Verda d'Alcoi

Alicante
Alcoi

Està construïda sobre l'antic ferrocarril Alcoi-Alacant que permetia l'exportació dels productes manufacturats d'Alcoi. Des del moment que deixem la ciutat, el recorregut s'acosta al parc Natural del Carrascar de la Font Roja, gaudint de la gran diversitat paisatgística de l'entorn, circulant entre pins, carrasques, aurons, freixes i roures valencians. 

La Via creua dos impressionants viaductes i uns quants túnels per la qual cosa és recomanable disposar de llums per a no passar a cegues, ja que la il·luminació automàtica d’aquests a vegades no funciona. També es pot observar el viaducte de les Set Llunes, una impressionant obra d'enginyeria que arriba als 46 m sobre el llit del riu Polop i té 260 m de longitud. 

Altres punts d'interés són el pont que salva el barranc de la Batalla i la contemplació de les muntanyes del sistema alacantí. Al peu del port de la Carrasqueta finalitza la constant ascensió de la ruta des que eixim d'Alcoi.

Des del final de la Via Verda, en l'esplanada de la Canal, la ruta es pot continuar fins a Agost i fins i tot enllaçar amb la Via Verda del Maigmó.

Mes informació ací.

Adreça

Alcoi - La canal

10 km