Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt
Grans rutes

El Camí de la Llana des de València i Requena

Valencia
Requena

El Camí de la Llana, o més conegut com el Camí de Requena, és probablement el més antic i millor documentat, així com el que posseeix una major consistència històrica quant al seu traçat, ja que tant romans com àrabs el van utilitzar com a via de pas i, posteriorment, els mercaders per a comerciar amb la llana.

Els primers pelegrinatges a Santiago des de València passant per Requena comencen després de la reconquesta. En el primer repertori de camins d'Espanya a Santiago, escrit per Pedro Juan de Villuga, el descriu amb detall i el documenta amb una distància de 183 llegües, exactament igual que en l'actualitat. També Jaume Roig l’any 1456 en la seua novel·la l'Espill, descriu el seu pelegrinatge a Sant Jaume de Ponent, passant per Bunyol i Requena.

Recuperat per Vicente Hernández, després d'un tenaç i apassionant treball d'investigació el Camí de Requena està marcat i senyalitzat en la seua totalitat. Es dirigeix a Santiago de Compostel·la per Bunyol, Setaigües, Requena, Utiel, Camporrobles i Mira fins que s'uneix al Camí Francés en Santo Domingo de la Calzada.

 

qr camino de la lana

El Camino de la Lana desde Valencia y Requena

Obri la ubicació