Descobreix

Vies verdes, rutes i centres btt
Grans rutes

Ruta dels Monestirs

Valencia
Alzira

La Ruta dels Monestirs de València (Senda de Gran Recorregut GR-236) és un camí històric i religiós d'origen medieval que ha sigut recuperat i senyalitzat per a poder realitzar-lo a peu, amb bici, a cavall i en automòbil. Aquest itinerari enllaça cinc monestirs valencians: Santa Maria de la Murta a Alzira, la Valldigna a Simat, Aigües Vives a la Barraca (Alzira), Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir i el convent de Santo Domingo a Llutxent.

Durant els treballs de realització de la ruta, es van recuperar antigues sendes de muntanya, camins i canyades reials per les quals transitaven els pobres de monestir en monestir a la cerca d'aliment i recer. Per a senderistes, la ruta té el seu punt d'inici en la ciutat de Gandia i finalitza a Alzira, passant per les comarques valencianes de la Safor, la Vall d'Albaida i la Ribera Alta. El traçat de la Ruta dels Monestirs per a ciclistes de muntanya té el seu punt d'inici i final en la ciutat d'Alzira, amb una distància de 142 km i compta al llarg de tot el recorregut amb una senyalització específica per a  BTT.

Aquest traçat recorre un total de 22 municipis incloent Xeresa, Xeraco i Tavernes de Valldigna, en llocs pels quals no passa la ruta a peu.

Una ruta d'origen medieval a través dels monestirs de l'orde jerònima, agustina, dominica i cistercenc en tres comarques: la Safor, la Vall d'Albaida i la Ribera Alta.

La ruta adaptada a la bicicleta de muntanya té una distància de 142 km i comença a la ciutat d'Alzira, sent de caràcter circular.

La Ruta dels Monestirs recupera antigues sendes d'origen medieval com el Pas del Pobre, vies pecuàries, camins rurals i antigues vies de ferrocarril abandonades.

Qr ruta de los monasterios

Ruta de los Monasterios

Obri la ubicació