Blog

Ruta btt Alto Mijares

L’Alt Millars, un paradís tardorenc per als amants de la mountain bike

La Comunitat Valenciana és un autèntic paradís per als amants de la mountain bike i la tardor és el millor moment per a fer rutes. En eixos mesos en què les temperatures se suavitzen i el paisatge comença a mostrar la seua cara tardorenca, és quan més ens abelleix equipar-nos i eixir al camp.

En esta entrada, et volem recomanar una ruta btt apta per a tots els públics i que és especialment bonica durant esta època de l’any, la Ruta 5 del Centre Btt Alt Millars “Un passeig pel riu Millars”.

Paisaje Otoño Alto Mijares

 

Esta ruta és, amb diferència, la més fàcil de les 8 rutes abalisades que ofereix el Centre Btt Alt Millars, cosa que la fa perfecta perquè tota la família puga practicar el cicloturisme sense esforç i aprofitar la naturalesa. Com hem indicat abans, es recomana fer esta ruta especialment a la tardor i a la primavera, on l’explosió de tonalitats de xops i oms de la ribera dels rius és incomparable.

A més, esta ruta és també excepcional per a conéixer, en a penes 8 km de recorregut, tota la bellesa i els secrets que amaga Montanejos. Des del patrimoni històric, ja que rodarem al costat de les runes dels banys àrabs, les restes del molí de farina de principis del segle XIX i el Pont de Sant Josep de 1803, fins a l’espectacular entorn natural, passejant pels rius que voregen Montanejos (el Mijares, el Montan i el Maimona), mentre descobrim, a cada pedalada, tota la flora i la fauna que ens envolta.

Paseo cicloturismo río Mijares

 

Tot això sense oblidar el més significatiu d’esta ruta tan sorprenent, el naixement de la Font dels Banys, un espectacular tallar on naix un brollador d’aigües termals amb propietats medicinals. Este naixement aporta un cabal de 6.000 litres per minut d’aigua cristal·lina al riu Millars, a una temperatura estable de 25 graus durant tot l’any.

En el naixement també trobarem una font de 7 rolls, on podrem recarregar els bidons d’estes aigües miraculoses (declarades d’Utilitat Pública per Reial Ordre del 13 d’octubre de 1863) i llegir la llegenda de l’emir Abu-Zayd

 Ruta 5 btt Alto Mijares

 

Fitxa de la Ruta:

Perfil ruta 5 Centro Btt Alto Mijares

 

Modalitat: Ruta Centre BTT Alt Millars – Campuebla, Montanejos (Castelló), pertanyent a la xarxa de Centres BTT Comunitat Valenciana.

Itinerari: Centre BTT - Passeig Font dels Banys – Pont Sant Josep - Riu Montan - Centre BTT.

Classificació de la ruta: molt fàcil.

Distància: 8,15 km.

Durada aproximada: 50 minuts.

Velocitat mitjana aproximada: 9,7 km/h.

Desnivell acumulat positiu: 29 m.

Tipus de ruta i terreny: ruta circular amb un 40 % pista ciment i 60 % pista terra.

Localització: Comarca Alt Millars, Montanejos (Castelló - Comunitat Valenciana).

Opcions addicionals: es pot ampliar amb la ruta 4 Canturro Canalica (verda).

Ruta btt Alto Mijares

 

Més informació:

Web del Centre Btt Alt Millars

Web de Campuebla Apartaments & Spa

Web Centres Btt de la Comunitat Valenciana