El ciclista responsable i segur

cicloturistes en el litoral de Castelló
Cicloturisme a la Comunitat Valenciana
Pedaleja molt o poc, llarg o curt però pedaleja. Eddy Merckx

Blog

normas circulacion bicicleta
28-10-2019

El ciclista responsable i segur

El ciclisme és un esport amb infinitat de seguidors i adeptes a nivell mundial. La bicicleta, ja siga de carretera, muntanya o passeig, està cada vegada més de moda, no solament perquè afavoreix la salut i la forma física de qui la utilitza, sinó perquè també resulta un mitjà de transport econòmic, ecològic i que afavoreix la mobilitat en les grans ciutats on són freqüents els embossaments i resulta cada vegada més complicat poder estacionar l’automòbil.

L’ús de la bicicleta ens aporta molts beneficis, però a vegades, oblidem els problemes que ens pot implicar, ja que l’ús indegut de la bicicleta o sense una preparació suficient pot suposar un perill per a qui el pràctica i fins i tot per a la seguretat viària.

Sense l’objectiu de transmetre una por innecessària als ciclistes, hem de destacar la xifra d’accidents mortals que van ocórrer l’any 2016, en els quals 33 ciclistes van patir un accident mortal (6 d’ells no portaven casc) i 652 van patir un accident greu. L’objectiu de mostrar aquestes xifres, al contrari, és conscienciar de la responsabilitat que s’assumeix en muntar en bicicleta, així com la necessitat d’adoptar sempre les mesures de seguretat necessàries que a continuació s’expliquen.

Sabies que l’ús del casc és obligatori quan se circula per vies interurbanes? No tothom els utilitza en aquestes vies, augmentant amb això les possibilitats de patir un accident mortal o rebre una multa de fins a 200 euros. No obstant això, cal ressaltar que l’ús del casc no és obligatori en vies urbanes (sí que ho és en qualsevol cas per a menors de 16 anys), no obstant això, hem de recomanar el seu ús en qualsevol tipus de via, ja siga urbana o interurbana.

ciclistas con casco

 

Si encara no has utilitzat la bicicleta i no has tingut la necessitat de comprar un casc de protecció, t’oferim algunes recomanacions sobre les característiques bàsiques que ha de tenir un bon casc. En primer lloc, el pes no ha de ser major a 200 grams, perquè un pes superior fatiga els músculs del coll i les cervicals i, en conseqüència, pot augmentar les distraccions. També ha de tenir la possibilitat de poder ajustar-se correctament, així com d’estar homologat per les agències corresponents. A més, un bon casc ha de tenir un color cridaner perquè puga ser vist des de lluny. Finalment, el casc ha de tenir un bon sistema de tancament i recorda que un casc que ha rebut un colp perd més del 50 % de la seua efectivitat pel que s’ha de canviar el casc si s’ha patit una caiguda amb ell o simplement ha rebut un colp gran.

D’altra banda, en condicions de baixa visibilitat o de nit és molt important no oblidar usar un jupetí reflector per a augmentar la visibilitat del ciclista, així com les llums posicionals tant davanteres com posteriors (no solament per a veure, sinó molt especialment, per a ser vist per altres conductors).

En concret, els elements reflectors que han de portar els ciclistes en situacions de poca lluminositat són una llum de posició blanca en la part davantera, una llum de posició roja en la part posterior, un catadiòptric roig en la part posterior i un o dos grocs en els pedals.

Un altre aspecte que molts ciclistes desconeixen o que no utilitzen adequadament són els senyals manuals de trànsit. Aquest aspecte és molt important a l’hora que el ciclista puga transmetre correctament les seues intencions a la resta d’usuaris de la via, tant vianants com la resta dels vehicles.

Aquests senyals són el canvi de direcció a l’esquerra, el canvi de direcció a la dreta, la parada i la reducció de velocitat.

En aquest sentit, per a indicar la intenció de canviar la direcció cap a l’esquerra has d’acostar-te gradualment cap a la vora de la via cap a la qual vas a prendre la direcció, en aquest cas l’esquerra, i a continuació indicar el gir, estenent el braç esquerre amb la palma cap avall o col·locant el braç dret en angle recte amb la palma cap avant.

Per contra, per a indicar la direcció a la dreta, igual que en el cas anterior, el ciclista ha d’acostar-se en primer lloc a la vora dreta de la via i en segon lloc, indicar el gir estenent el braç dret amb el palmell de la mà cap avall o col·locar el braç esquerre en angle recte amb la palma cap avant.

D’altra banda, per a indicar la parada o la reducció de velocitat s’haurà d’estendre el braç esquerre fent oscil·lacions de dalt a baix.

En conclusió, el ciclisme i l’ús de la bicicleta en general és una activitat meravellosa, amb la qual pots gaudir i descobrir paisatges sorprenents mentre fas esport, sentint la llibertat del vent i ajudant a més a reduir la contaminació i el trànsit de les ciutats. Tots aquests avantatges no lleven que siga una activitat en la qual es pot arribar a velocitats considerables i que el cos està molt exposat als impactes, per la qual cosa es recomana l’ús amb responsabilitat, seguretat i sentit comú.

Autor:
Secretaria Turisme Actiu-Esportiu Comunitat Valenciana
Origen:
  • Esports